90 gr yulaf
90 gr toz hindistan cevizi
100 gr un
50 gr beyaz şeker
50 gr esmer şeker
2 buçuk yemek kaşığı kaynamış sıcak su
100 gr tereyağı
2 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı karbonat
Fırını 180 dereceye ayarlayın
2 adet fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin ve kenara alın. Yulaf, hindistan cevizi, un, esmer şeker, beyaz şekeri bir kâseye alın ve bir kaşıkla karıştırın.
Bir sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine balı ekleyin ve karıştırın. Karbonatı ekleyin ve tekrar karıştırın. Kaynar suyu ekleyin son kez karıştırın ve kuru malzemenin içerisine bir yandan karıştırarak hepsini dökün. Tereyağlı karışımın kuru malzemeye eşit olarak yayılması için kaşığın arkasıyla ezerek ve devamlı karıştırarak homojen bir dağılım sağlayın.
Dolu bir tatlı kaşığı büyüklüğünde kurabiye hamurunu önce elinizle iyice sıkarak top haline getirin, ardından tepsiye dizip kaşığın arkasıyla hafifçe bastırın. Bu işlemi yaparken kuru bir kurabiye hamuru olduğu için dağılmalar olabilir, merak etmeyin gereken düzeltmeleri yaptıktan ve kurabiye pişip soğuduktan sonra şeklini koruyacaktır. Kurabiyeleri 8-10 dakika kadar altın rengi oluncaya dek pişirin.
İki tarafının da eşit olarak pişmesini istiyorsanız pişme süresinin 5.dakikasında tepsileri tersine çevirin. Fırından çıkarttıktan sonra kurabiyeleri tepside tamamen soğutun ve soğuduktan sonra bir servis tabağına alarak servis edin.