MALZEMELER

1 porsiyon
Yarım salatalık
Yarım su bardağı ev yapımı yoğurt
Bir çimdik tatlı toz biber
1 yaprak taze nane, ince doğranmış
1 cay kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt suyu

YAPILIŞ

Salatalığı rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Salatalığı, yoğurdu, tatlı toz biberi, taze naneyi, zeytinyağını ve yoğurt suyunu karıştırın. Oda sıcaklığında servis edin.

Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.

Bu tarifi 6. aydan itibaren bebeklerinize verebilirsiniz. Yoğurt, anne sütüne yakınlığı ve sindirim kolaylığı nedeni ile ek gıdaya geçişte sebze püreleri ile birlikte ilk verilebilecek besinlerdendir. İyi bir kalsiyum, B12, B6 vitamini kaynağı olmanın yanı sıra, probiyotik özelliği sayesinde bebeğinizin bağışıklık sistemini de destekleyecektir.