160 gr un
110 gr Tereyağ, oda sıcaklığında
1 yumurta sarısı
70 gr parmesan peyniri, ince rendelenmiş
1 çimdik karabiber
1 çimdik tatlı toz biber/paprika
1 buçuk dal biberiye, dal kısmı alınmış ve incecik doğranmış
Unu, tereyağını ve yumurtayı set üstü mikserin palet aparatı ile birbiriyle karışıncaya dek bir dakika kadar karıştırın.
Üzerine parmesan peynirini, karabiberi, tatlı toz biberi ve biberiyeyi ekleyip malzemelerin hepsi birbirine karışıncaya dek 30 saniye kadar daha karıştırın. Hamuru tezgâha alın ve bir kaç sefer toparlanıncaya dek elinizle yoğurun. Hamuru ikiye bölün, bir parçasını tezgahınıza alın ve elinizle hamuru yaklaşık 3 cm çapında bir rulo haline getirin.
Hamuru streç filme sarın ve streç filmin iki ucunu iyice döndürerek sıkın. Böylece hamuru tam rulo haline getirebileceksiniz. Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayın. Hamurları buz dolabında 1 saat bekletin.
Fırını 185 dereceye ısıtın.
Dolaptan çıkarttığınız hamuru 10 dakika oda sıcaklığında bekletin ve keskin bir bıçakla hamuru 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bu işlemi yaparken kurabiye hamuru fazla yumuşarsa tekrar dolapta dinlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kurabiyeleri aralarında 2’şer santim boşluk olacak şekilde tepsiye dizin. Isınmış fırında üzeri hafif altın rengi olana dek 15-17 dakika kadar pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkartın ve tepside 15 dakika kadar soğutun. Arzu ederseniz aralarına beyaz krem peynir sürerek servis edin.