MALZEMELER

Çikolata bukleleri için:

1su bardağı bitter kuvertür çikolata

Pastacı kreması için:

750 ml süt

100 gram toz şeker

1 adet taze vanilya çubuğu

5 yumurta sarısı

50 gram un

45 gram nişasta

3 gram tuz

1/2 su bardağı bitter kuvertür çikolata

100 ml krema

6 adet muz

5 paket çikolata kremalı beyaz bisküvi

6 yemek kaşığı bitter damla çikolata

Çırpılmış vanilyalı krema için:

2 paket sıvı krema (400 ml)

1 vanilya çubuğu

4 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞ

Çikolata bukleleri için, çikolatayı eritin ve 2 dakika kadar spatula yardımı ile karıştırarak hafifçe ısısını alın. Hazırlanan çikolatayı temiz bir tepsinin arkasına dökün ve incecik yayın. Soğuması için buzdolabına koyun. Sütü, şekeri ve vanilya çubuğunu bir sos tavasında scald edin. Süt kaynama noktasına gelmeden yanlardan kabarcıklar oluşmaya başladığında altını kapatın.

Yumurta sarısını, unu, nişastayı, tuzu bir kaba alın, çırpın. Sıcak sütlü karışımı yavaşça azar azar yumurta sarılı karışıma ekleyin, bu sırada çırpın. Karışımı tekrar ocağa alın göz göz olana dek pişirin. İçerisine kuvertür çikolatayı atın, üzerine streç film kapatın ve buzdolabında soğutun.

Soğumuş pastacı kremasını çırpma teli takılmış bir set üstü miksere alın ve yüksek devirde kabarıncaya dek 1-2 dakika çırpın. İçerisine yarım kutu kremayı ekleyin ve kıvam alıncaya dek 2-3 dakika daha çırpın. Yüksek kenarlı bir kaseye önce pastacı kremasını ekleyin, bir sıra muz dilimleri, bir sıra kurabiye dilimleri ve bir yemek kaşığı çikolata damlası ekleyin. Aynı işlemi kap dolup malzemeler bitene dek tekrarlayın.

Çırpılmış vanilyalı krema için; set üstü miksere çırpma aparatını takın ve krema ile vanilya çubuğunun içini ekleyin. Yüksek devirde kremayı 1 dakika kadar çırpın ardından kaşık kaşık pudra şekerini ekleyin. Krema mikserin ucunu tutunacak bir kıvam aldığında mikseri durdurun. Hazırlanan kremayı tatlının üzerine ekleyin.

Buzdolabından çıkartılan çikolatayı oda sıcaklığında beş dakika bekletin. Uzun bir spatula ile tepsiden içe doğru bastırarak çekin. Böylece çikolatadan bukleleri oluşturun. Aynı işlemi tekrarlayın ve hazırlanan bukleleri kremanın üzerine ekleyin ve servis edin.