MALZEMELER

6 dilim brioche ekmeği
1 dolu çay kaşığı hardal
6 dilim füme et
6 yemek kaşığı rendelenmiş gruyere peyniri
Beyaz sos için:
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
40 gr un
450 ml süt
1 çimdik toz beyaz biber

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ayarlayın
Bir sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine un ekleyin ve unun iyice kokusu çıkıncaya dek 3-4 dakika boyunca karışımı kavurun.

Başka bir sos tavasında sütü kaynama noktasına getirmeden ısıtın. Bu sütten kepçe ile bir yandan tavadaki unlu karışımı karıştırırken ekleyin. İşlem sırasında devamlı karıştırmak gereklidir ki topaklanma olmasın.

Geniş bir tavada ekmeklerin bir tarafını kızartın. Ardından kızarmış tarafına tereyağını ve az hardalı sürün. Kızarmış tarafına 2 şer parça füme eti, beyaz sosu ve rendelenmiş gruyere peynirini ekleyin.
Diğer brioche ekmeğinin kızarmış kısmını üzerine kapatın. En üste tekrar beyaz sos ve peynir ekleyin. Fırının üst ızgara bölümünde üzerini kızartın ve sıcak olarak servis edin.