MALZEMELER

2 adet uzun tatlı kabak/balkabağı
Tuz&karabiber
6 yemek kaşığı tam buğday ekmek kırıntısı
2 diş sarımsak, ezilmiş
3 dal taze kekik yaprağı
1 silme çay kaşığı toz paprika
1/4 çay kaşığı toz zencefil
1/4 çay kaşığı toz tarçın
1 çimdik pul biber
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç maydanoz, ince doğranmış
6 dilim cheddar peyniri, ince ve dikdörtgen şeklinde dilimlenmiş

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Kabakları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini kaşık yardımıyla oyarak çıkartın. Bıçakla kabakların içini derisine kadar gelecek derinlikte baklava modeli kesin. Üzerlerine göz kararı tuz ve karabiber serpin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kabakların iç kısmı tepsiye değecek şekilde 1 saat fırınlayın.

Bu sırada tam buğday ekmek kırıntısını, sarımsağı, kekik yapraklarını, toz paprikaları, toz zencefili, toz tarçını, pul biberi, toz parmesan peynirini, zeytinyağınının 1 yemek kaşığını, göz kararı tuz ve karabiberi geniş hazneli ve bıçaklı bir mutfak rondosuna alın. Tamamen karışıncaya dek rondodan çekin.Maydonozu ekleyin ve kaşıkla karıştırın.

Fırından kabakları çıkartın ve maşa yardımı ile ters çevirin. Üzerlerine zeytinyağının kalanını gezdirin. Ekmekli karışımı kabakların üzerene eşit olarak yayın. Açılmış olan kesiklere cheddar peynirlerini sıkıştırın. Tekrar fırına atın ve üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 10 dakika kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.