1 su bardağı kinoa
2 su bardağı kaynar su
2 çimdik tuz
1 paket hellim peyniri
4 yaprak kırmızı marul, doğranmış
1/2 demet maydanoz yaprağı, kıyılmış
6 adet gün kurusu kayısı
6 adet kuru kayısı
3 yemek kaşığı kabuksuz badem
1/2 demet semizotu
1/2 su bardağı haşlanmış maş fasulyesi
Sosu için:
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
3 yemek kaşığı beyaz sirke, şarap sirkesi
1/2 limonun kabuğu
Kinoa’yı bir tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyin. 2 çimdik tuz ekleyin. Suyu kaynatın ardından altını en kısığa alın ve kapağı kapatın, suyunu çekene dek pişirin. Üzerine bir parça peçete kapatın ve demlenmesi için 10 dakika bekletin. Ardından ılınması için geniş bir kâseye alın.
Hellimi dilimleyin ve yağsız bir tavada her iki tarafı altın rengi oluncaya dek kızartın. Kızarmış hellimi ufak küplere bölün. Geniş bir kâseye marulu, maydanozu, kayısıları, bademi, semizotunu, kinoayı, hellimi ve maş fasulyesini ekleyin ve karıştırın.
Bir kavanoza sos malzemelerini ekleyin kapağını kapatın ve çalkalayın. Hazırlanan sosu kinoalı malzemenin üzerine gezdirin, hepsini karıştırın ve servis edin.