MALZEMELER

200 gr akçaağaç şurubu

300 gr yulaf

25 gr keten tohumu

25 gr mavi haşhaş

50 gr yulaf kepeği

100 gr badem

50 gr kabak çekirdeği içi

50 gr ay çekirdeği içi

50 gr kuru yaban mersini

50 gr kuru kızılcık

1 çimdik kaya tuzu

1 vanilya çubuğu içi

YAPILIŞ

Fırın 180 dereceye ayarlanır.

Bal ve vanilya çubuğunun iç taneleri bir sos tavasında ısıtılır. Kuru malzemelerin hepsi karıştırılır ve üzerine ballı vanilya dökülür iyice karıştırılır.

Kuru malzeme karışımı yağlı kâğıt serilmiş bir tepsiye alınır ve aralıklarla karıştırılarak 30 dakika kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra yoğurt veya süt ile servis edilir. Ağzı sıkı kapalı bir kutuda ışık almadan muhafaza edebilirsiniz.