4 Kişilik
2 çay kaşığı toz köri
2 çay kaşığı toz paprika
2 çimdik pul biber
1 çay kaşığı garam masala
1 çimdik muskat
1 çimdik tarçın
Tuz
Karabiber
1 adet orta boy karnabahar
Sarımsaklı sos için;
3 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
1 yemek kaşığı mayonez
1 kâse süzme yoğurt
2 diş sarımsak, ezilmiş
4-5 adet Frenk soğanı
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Hazırlarmış olduğunuz tüm baharatları bir kâsede karıştırın. Bir fırın tepsisine yağlı kâğıt yayın ve karnabaharların orta sert kısmını bıçakla kesip atın ve kalan çiçekli kısmı eşit parçalara bıçakla bölüp tepsiye alın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin. Baharat karışımını karnabaharların üzerine serpin ve elle karnabaharların her tarafına baharat eşit olarak yayılacak şekilde iyice ovun.
Baharatlı karnabaharları tepsiye aralarında boşluklar kalacak şekilde dizin.
Fırında üzeri kızarıncaya dek 15-20 dakika pişirin.
Sarımsaklı sosu yapmak için, bir kapta ezilmiş sarımsak, mayonez ve yoğurdu karıştırın. Hazırladığınız sosu fırından çıkarttığınız sıcak karnabaharın üzerine dökün ve üzerine kıyılmış frenk soğanı serperek servis edin.