MALZEMELER

800 gr yeşil saplı bebek havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
İnce kaya tuzu
Karabiber
4 diş sarımsak, dilimlenmiş
2 çimdik tatlı pul biber
3 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
Sos için;
Yarım limon suyu
2 cm kalınlığında taze zerdeçal
4 yemek kaşığı tahin

YAPILIŞ

Fırını 185 dereceye ayarlayın

Havuçları yıkayın ve kabuklarıyla birlikte yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.

Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin ve harmanlanıp tepsiye dizin. Sarımsağı, pul biberi ve taze otları üzerine serpin.

Fırında 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya dek pişirin.

Sosunu hazırlamak için bir kasede limon suyu, rendelenmiş taze zerdeçal ve tahin ile karıştırın. Hazırlanan tahinli sosu, ılınmış olan havuçların üzerine dökün ve servis edin.