4 adet havuç, dörde bölünmüş
4 adet pancar, dörde bölünmüş
6 adet yer elması, dörde bölünmüş
1 elma, dörde bölünmüş
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
200 gr yumuşak keçi peyniri
8 yemek kasığı süt
100 ml krema
Yarım portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 Turp, mandolinle ince dilimlenmiş
8-10 yaprak tere
Fırını 190 dereceye ayarlayın.
Havucu, pancarı, yerelmasını ve elmayı yağlı kâğıda dizin ve üzerine zeytinyağını gezdirin. Tüm sebzelerin üzerine tuz ve karabiber serpin.
35-45 dakika kadar bütün sebzeler ve elma yumuşayıncaya dek pişirin. Sebzeler ve elma yumuşak ama şeklini koruyacak kadar da diri olmalıdır.
Keçi peynirini çatalla ezin, üzerine sütü de ekleyin ve iyice yumuşatın. Kremayı çırpıcının çırpma teli ile şeklini koruyan bir kıvam alıncaya dek çırpın. Kremayı 3 seferde peynire, kremayı söndürmeyecek şekilde, spatula ile karıştırarak ekleyin. Keçi peynirli mus’u arzu edilen metal sıkma poşeti ucu ile birlikte sıkma poşetine doldurun. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Fırından çıkartılan sebzeleri ve elmayı düz bir tabağa dizin. Balzamik sirkeyi sebzelerin üzerine gezdirin ve portakal rendesini serpin. Tabakta sebzeler arasında kalan boşluklara keçi peynirli mus’u sıkın. Tere ve turp ile süsleyerek servis edin.