1 kişilik
3 yemek kaşığı yulaf
1 küçük kutu süt, 200ml
5-6 adet kuru üzüm veya kuru yaban mersini
1 çimdik tarçın
1 tatlı kaşığı bal
Üzeri için;
1 muz, dilimlenmiş
5-6 adet Goji berry
1 tatlı kaşığı polen
Tarçın
Yulaf, süt, kuru üzüm veya yaban mersinini tarçınla birlikte bir sos tavasına alın. Yulafın sütün içerisinde kalabilmesi için yayvan bir tava değil, kenarları yüksek bir sos tavası kullanın. Kısık orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Yulaf hala kaşıktan dökülür muhallebi kıvamına geldiğinde altını kapatın, hemen sertleşebileceğinden sütü asla tamamen çektirmeyin.
Sıcak yulafı ocaktan alıp içerisine balı ekleyin ve karıştırın.
Üzerine muz dilimleri, goji berry, polen, tarçın ekleyin ve servis edin.