MALZEMELER

500 gr hindi kıyma
Yarım soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, rendelenmiş
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
3 dal taze kekik
1 çay kaşığı kuru kekik
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Yarım kırmızı tatlı biber, küp doğranmış
Yarım sarı tatlı biber, küp doğranmış
4 dilim hindi füme
Tütsülenmiş 4 dilim peynir
8 adet brioche ekmeği
4 yemek kaşığı mango chutney
Servis için turşu

YAPILIŞ

Geniş bir kaseye hindi kıymayı, soğanı, sarımsağı, 1 yumurtayı, galeta ununu, taze kekiği, kuru kekiği, kimyonu, pul biberi, karabiberi, tuzu, renkli biberleri ekleyin ve tüm karışımı 1-2 dakika yoğurun.

Eğer karışım fazla ıslak olursa biraz daha galeta unu ekleyin. Hazırlanan köftenin üzerine streç film çekin ve yarım saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkartılan köfteden küçük toplar yapın ve yağda iki tarafı da kızarana dek pişirin.

Üzerlerine tavada 1 dakika pişirilmiş hindi fümeyi ekleyin ve peyniri ekleyin. Kapağını kapatın ve peynirlerin erimesini bekleyin. Ekmekleri tavada kızartın, iç kısmına chutney sürün. Köfteleri ekmeklerin arasına yerleştirin ve servis edin.