180 gr hurma
125 ml su
100 gr tereyağı
2 yumurta
100 gr esmer seker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım cay kaşığı muskat
180 gr un
1 paket kabartma tozu
Sos için
150 gr esmer seker
150 gr ılık tereyağı
175 ml krema
1 çay kaşığı vanilya özütü
Servis için;
Krema ve dondurma
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Hurmaları gelişi güzel doğrayın ve su ile birlikte bir sos tavasına alın. Su ile birlikte hurmaları kaynatın,1 dakika kadar ocakta bekletin, daha sonra altını kapatın.
Tereyağını set üstü mikserin palet aparatıyla yumuşayıncaya dek şekerle birlikte çırpın. Baharatları, unu, kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın. Kum kıvamında olması gerekir. Makine çalışırken yumurtaları teker teker ekleyin. Hurma suyu ile birlikte ekleyin ve karıştırın.
Kek hamurunu 6 büyük porsiyonlu şekilli bir kalıpta veya kek kalıbınız da pişirebilirsiniz. Kalıbınızın her yerini tereyağı değecek şekilde yağlayın ve fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Soğuması için kenara alın.
Kek pişerken sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri bir sos tavasına koyun.1 dakika kadar kaynatın ve ılınmasını bekleyin. Sosu kekin üzerine dökün ve dondurma ile servis edin.