MALZEMELER

3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
80-100 gr kuzu kıyma
1 diş sarımsak
Yarım soğan, ince doğranmış
1 havuç, küpler halinde doğranmış
3 enginar, küplere bölünmüş
8 yemek kaşığı domates, yazın yapılmış ve rendelenmiş
2 tatlı kaşığı bulgur veya kabuklu pirinç
1 çay bardağı et veya tavuk suyu
1 avuç dereotu, ince doğranmış

YAPILIŞ

Zeytinyağını tencereye alın ve ısıtın. İçerisine kıyma, sarımsak ve soğanı ekleyin. İkisinin de rengi değişip yumuşayıncaya dek 3-4 dakika yüksek olmayan ateşte aralıklarla karıştırarak pişirin. Havucu ekleyip yine aralıklarla karıştırarak 2 dakika daha pişirin. Enginarı, domatesi, bulgur veya kabuklu pirinci tencereye ekleyin.

Üzerine et veya tavuk suyu ekleyin ve tüm tenceredeki malzemenin yarısına gelinceye dek kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp enginarlar çatal batırıldığında yumuşak bir kıvama geldiği hissedilinceye dek yaklaşık 15-20 dakika kadar kısık orta ateşte pişirin.

Altını kapattıktan sonra dereotunu ekleyip karıştırın ve ılındıktan sonra servis edin.

Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.

Bu tarif 9. aydan itibaren bebeklerin menülerine girebilir. Kıymalı enginar, sebze, tahıl ve eti aynı anda tek bir tarifte buluşturması dolayısı ile yanında yoğurt ile birlikte alındığında, bebekleriniz için dengeli ve sağlıklı bir öğün olacaktır. Enginar, içerdiği yüksek oranda lif nedeni ile kabızlık sorunu olan bebeklerin bu sorunlarını yenmesine yardımcı olur; ayrıca iyi bir folik asit, bakır, C vitamini ve K vitamini kaynağıdır.