Hamuru açmak için un
6 dilim milföy hamuru
3 adet yeşil büyük elma, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 vanilya çubuğu
1 çay kaşığı toz tarçın
3 yemek kaşığı ceviz
yarım çay kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı toz şeker
Ev Yapımı Karamel Sos için;
200 gr esmer şeker
50 gr tereyağı
150 gr krema
Servis için:
Vanilyalı Dondurma
Ev yapımı Karamel Sos
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Tezgaha un serpin ve milföy hamurunun 3 parçasının yanına 3 parça daha ekleyin. Dikdörtgen şeklindeki hamuru 3 er parmak kadar silikon merdane ile açın. Hazırlanan hamuru yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın. Açılan hamurun ortasına elmaları dizin.
Bir sos tavasında tereyağını eritin ve içerisine vanilya çubuğunun iç tanelerini, tarçını, cevizi ve zencefili ekleyin, karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardımı ile elmaların üzerine sürün. En son hamurun dış kısmına da gelecek şekilde üzerine esmer şeker serpin ve fırında milföy hamuru altın rengi olana dek yaklaşık 25-35 dakika kadar pişirin.
Karamel sosu hazırlamak için bir sos tavasında esmer şekeri, tereyağı ve kremanın 50 gramını pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırın. Daha sonra Karıştırmadan karışımın 2-3 dakika boyunca kaynaması sağlayın. Ardından kremanın geri kalanını yavaşça ekleyin. Eklerken karamelin üzerinize sıçramaması için yavaş dökmeniz önemlidir.
Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak dondurma ve karamel sos ile servis edin.