4 adet pancar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1/2 karnabahar
1/4 demet maydanoz, sapları ayrılmış ve ince doğranmış
10 adet kırmızı çeri domates, ortadan ikiye bölünmüş
10 adet sarı çeri domates, ortadan ikiye bölünmüş
3 yemek kaşığı kabak çekirdeği
1,5 yemek kaşığı chia tohumu
2,5 yemek kaşığı sarı kuru üzüm
Sosu için:
1 limon suyu
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Fırını 190 dereceye ayarlayın.
Pancarları kabuklarını soymadan ve uç kısımlarını kesmeden bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Göz kararı tuz ve karabiber serpin ve pancarları bu malzemelerle ovun. Üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın ve bıçak batırdığınızda tamamen yumuşadığını hissedinceye dek 1 saat kadar fırınlayın. Oda sıcaklığında yarım saat kadar soğutun ve bıçakla pancarları tamamen soyun. Küçük küplere bölün ve kenara alın.
Karnabaharın ortasındaki kalın ve odunsu kısmı kesip atın. Yumuşak kısımlarını kesip geniş hazneli bir rondonun içine alın. Kalın kum dokusuna gelene dek rondodan çekin ve geniş bir kaseye alın. Pancarı ekleyin ve karnabahar pembeleşinceye dek karıştırın. maydanozu, domateslerin yarısını ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hepsini bir sunum kabına alın. Üzerine kabak çekirdeklerini, chia tohumunu, sarı kuru üzümleri ve domateslerin kalan yarısını ekleyin.
Sosu hazırlamak için orta boy bir kavanoza, limon suyunu, balzamik sirkesini, nar ekşisini, zeytinyağını ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve sosu çalkalayarak karıştırın.
Sosun tamamını salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis etmeden önce karıştırın.