MALZEMELER

16 adet kuşkonmaz,kalın sap kısımlarından 2 cm kadar kesilmiş
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Göz kararı tuz ve karabiber
12 dilim dana cotto
100 gr blok parmesan peyniri

YAPILIŞ

Derin bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın. Tuzu ve kuşkonmazları suya ekleyin. Derin bir kaseye soğuk su doldurun ve 10-15 adet buz küpü ekleyin. Kuşkonmazları 3 dakika kadar hafifçe yumuşayıncaya dek kaynar suda pişirin. Maşa ile kaynar sudan çıkartıp buzlu suya atın. 3 dakika kadar burada bekletip sudan çıkartın ve kağıt havlu ile kurulayın.

Düz ve geniş bir tavaya tereyağını ekleyin ve yağı orta ateşte eritin. Kuşkonmazları, göz kararı tuzu ve karabiberi ekleyin.1 dakika kadar kuşkonmazları çevirerek pişirin ve sunum tabağına çıkartın. Ayni tavaya dana cottoları ekleyin ve kızarıncaya dek iki tarafinı da 30’ar saniye kadar pişirip kuşkonmazların orta kısmına dizin.

Soyma aleti ile parmesan peynirinden uzunlamasına şeritler çıkartın ve tüm tabağın üzerine yayın.

Tercihinize göre sıcak veya soğuk olarak servis edin.