MALZEMELER

1 tatlı kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
8 adet pırasa, uç kısmındaki sert yeşil kısımları kesilmiş
1 diş sarımsak
2 büyük patates
Tuz
Karabiber
Yarım paket krema
Süslemek için dereotu

YAPILIŞ

Derin bir tencerenin içerisine tereyağını ve zeytinyağını ekleyin. Tencereyi orta ateşe alın. Tereyağı eriyip, yap ısındıktan sonra pırasayı ekleyin ve 2-3 dakika kadar aralıklarla karıştıraral soteleyin. Sarımsağı ekleyip bir dakika kadar daha sotelemeye devam edin.

Üzerine patatesleri ekleyin ve tüm malzemenin üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Göz kararı tuz ve taze cekilmiş iki çimdik kadar karabiber ekleyin. Karıştırıp suyun kaynaması için altını yüksek ateşe alın. Suyu kaynadıktan sonra altını kısık ateş alın ve kapagını yarı kapalı olarak bırakın. Pırasa ve patatesleri tam olarak pişinceye dek yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Çatal batırdığınız da sebzeleriniz dağılıyorsa altını kapatın.

El mikseri ile bütün malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana dek rondodan çekin. İçerisine kremayı ekleyin ve tekrar ocağa alın. Çorba kısık ateşte fokurdamaya baslayıncaya dek 3-4 dakika kadar ısıtın ve tuz karabiberi bu aşamada tekrar kontrol edin. Sıcak olarak servis edin.