MALZEMELER

1 demet pazı
3 diş sarımsak
Bir çimdik tuz
300 gr yoğurt
100 gr süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
Yarım limon kabuğu rendesi
Servis için zeytinyağı

YAPILIŞ

Pazıları yıkayın ve saplarını ayırın. Ortalarında kalan sert kısmı bıçak yardımı ile ayırın ve küçük parçalara bölün.

Derin bir tencerede su kaynatın, içine iki tutam tuz atın. Pazıların önce saplarını bu suda 10 dakika pişirin.

Pişirme süresinin son 3 dakikasında pazıların yapraklarını da suya atın. Pişen pazının suyunu süzün ve bıçakla incecik doğrayın. Sarımsağı soyun ve havanda bir tutam tuz ile birlikte dövün.

Yoğurtları bir kâseye alın ve çırpma teli ile çırpın. İçerisine pazıyı, sarımsağı, çörek otunu, haşhaşı ve limon kabuğu rendesini ekleyin.

Arzu edilen kıvama göre soğuk su ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın. Cacığı geniş bir kâseye alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin, çörek otu ile süsleyip servis edin.