MALZEMELER

1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan, küp doğranmış
1 dal taze kekik
1 adet defneyaprağı
250 gr. kemiksiz tavuk but, kuşbaşı doğranmış
250 gr. pırasa, doğranmış
100 gr. dana bacon, doğranmış
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı tavuk suyu
150 gr. krema
6-8 yaprak milföy hamuru
1 avuç maydanoz
1 adet yumurta

YAPILIŞ

Fırını 190 dereceye ayarlayın.

Bir tencereye tereyağı ekleyin ve eritin, içerisine soğan, taze kekik, defneyaprağı ve tavuğu ekleyin. Tavukların rengi opak bir renk alana dek 2-3 dakika kadar soteleyin. Pırasaları ve dana bacon’ı da ekleyip 3 dakika daha soteleyin.

Üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin. Ardından tavuk suyunu ekleyin ve suyu kaynadıktan sonra kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin ve kremayı da ekleyin. Soğuması için kenara alın.

Milföyleri kenarlarından birleştirin ve ekstra un ile hafifçe açın ve inceltin. Soğuyan tavuklu karışıma maydanoz ekleyin ve karıştırın. Bir fırın kabına tavuklu karışımı eşit bir şekilde yayın ve milföy hamurunu üzerine serin.

Hamurun kenarlarını elle sıkıştırın ve fırın kabının kenarlarına yapışmasını sağlayın ortasına bir bıçak yardımı ile çarpı işareti açın. Arzu ederseniz kenarlarına çatalla desen de yapabilirsiniz.