1,5 litre soğuk su
5 adet poşet siyah çay
1 adet poşet güllü yeşil çay
2 adet olgun şeftali, soyulmuş ve çekirdeği çıkartılmış
3 dal taze nane
Arzunuza göre 1-2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya 1 yemek kaşığı bal
Servis için:
Buz
Nane yaprakları
Şeftali
Suyu bir sürahiye alın ve içerisine çay poşetlerini ekleyin. Sürahinin ağzını kapatın ve tercihen güneş gören bir yerde, oda sıcaklığında 4-5 saat kadar dinlendirin.
Dinlenme süresi dolunca şeftaliyi rondodan püre kıvamına gelene dek çekin ve nane ile beraber çaya ekleyin. Arzu ederseniz akçaağaç şurubu veya bal ekleyin. Karıştırın ağzını kapatın ve 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Buz, nane yaprakları ve şeftali ile bardakları süsleyerek servis edin.