Yarım limonun suyu
300 gr bamya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı organik domates salçası
1 çay kaşığı tatlı pul biber
1 çay kaşığı kekik
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
12 parça silor veya yarım yufka
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Derin bir kâsenin içerisine bolca su ekleyin ve içerisine limon suyunu ekleyin. Bamyaların tepesindeki dikenli kısmı bıçağı verev tutarak huni şeklinde soyun. Kararmamaları için bamyaları hazırlamış olduğunuz suya ekleyin. Tüm soyma işleminiz bittikten sonra bamyaların suyunu süzün ve iyice kurulayın.
Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine bamyaları ekleyin ve üzerİlerine zeytinyağını gezdirin. Elinizle bamyaları zeytinyağı ile birlikte ovun. Fırına atın ve kenarları kızarıncaya dek 20-25 dakika kadar fırınlayın.İki adet sunum tabağına bamyaları bölüştürün.Bir sos tavasında tereyağını eritin içerisine salçayı ekleyin 1 dakika kadar devamlı karıştırarak salçayı pişirin. Tatlı pul biberi ve kekiği ekleyin. 10 saniye kadar daha pişirmeye devam edin ve kenara alın.
Süzme yoğurtla yoğurdu bir kâsede kaşık yardımı ile karıştırın ve bamyaların üzerine paylaştırın. Yoğutların üzerine her bir tabağa 5-6 adet silor serpin. Eğer silor bulamazsanız taze yufkayı küçük üçgenler şeklinde kesin ve yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine gelişi güzel yayın üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtı fırında altın rengi oluncaya dek 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerlerine hazırladığınız salçalı sostan dökün ve servis edin.