300 gram toz şeker
220 ml. sıvı krema
100 ml. Süt
4 adet yumurta
200 gram Ayçiçek yağı
1 vanilya çubuğunun iç taneleri
1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
450 gram un
2 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çimdik toz zencefil
1 çimdik toz muskat
1 çimdik tuz
3 adet yeşil elma, rendelenmiş
Kıtır için:
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Fırını 190 dereceye ayarlayın
Şekeri, kremayı, sütü, yumurtayı, yağı, vanilya çubuğunu, limon kabuğunu geniş bir kapta çırpma teli ile karıştırın. Un, kabartma tozu, tarçın, zencefil, muskat ve tuzu ayrı bir kapta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Kuru olan karışıma bir yandan çırpma teli ile karıştırırken sıvı malzemeleri ekleyin.
Başka bir kasede elmaları hafifçe unlayın ve fazla olan unu silkeleyip karışıma ekleyin.
Muffin kaplarına muffin kâğıtlarını dizin, karışımı eşit olarak 18 kağıda dökün ve üzerlerine file badem ekleyin ve fırına atın.
Fırında içerisine bir kürdan batırıldığında temiz çıkana dek ortalama 20-25 dakika kadar pişirin.
Üzerindeki kıtır tabakayı hazırlamak için, bir kâsede tarçın ve esmer şekeri karıştırın. Fırından çıkan sıcak muffinlerin üzerine bu karışımları serpin ve hafifçe soğuduktan sonra servis edin.