350 gram tam buğday unu
150 gram beyaz un
1 paket kabarma tozu
1 paket karbonat, 5 gr
10 gram tuz
10 gram şeker
2 yumurta
120 gram tereyağ, eritilmiş ve soğumuş
90 gram zeytinyağı
30 gram trüf yağı
50 gram yoğurt
İç harcı için:
10-15 adet çizik yeşil zeytin, çekirdeği çıkartılmış ve gelişi güzel doğranmış
1 dal taze biberiye, sert kısmı koparılmış ve ince doğranmış
150 gram beyaz krem peynir
1 çimdik karabiber
Üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı su
Unları, kabartma tozunu ve karbonatı set üstü mikserin kasesine eleyin. İçerisine tuzu ve şekeri ekleyin. Kaşık yardımı ile karıştırın ve ortasını havuz şekilde açın. Ayrı bir kaseye yumurtaları kırıp çırpma teli ile çırpın. Tereyağını, zeytinyağı, trüf yağını ve yoğurdu ekleyin ve karışıncaya dek çırpın.
Set üstü makinaya hamur yapma aparatını takın. Kuru malzeme havuzunun ortasına yumurtalı karışımı dökün ve makineyi yavaş orta devirde çalıştırın. Hamur haline gelip toparlandığında makineyi durdurun. Bu işlemi makinasız yoğurarak da yapabilirsiniz. Üzerini kapatın ve iç harç için zeytin, biberiye, beyaz krem peynir ve karabiberi bir kasede karıştırarak hazırlayın.
Fırını 180 dereceye ısıtın.
Hamuru 20’şer gramlık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru yassılaştırın ve her birinin ortasına 2 çay kaşığı zeytinli karışımdan ekleyin. Hamuru ortaya doğru kapatın ve birleşim yerini elinizle sıkarak birleştirin.
Çok bastırmadan elinizle tekrar top haline getirin ve hafifçe bastırarak çok az yassılaştırın. Hamur ve iç harç bitene dek işlemi tekrar edin. Üzerlerine yumurta sarısı ile karıştırdığınız suyu fırça yardımı ile sürün ve balkabağı çekirdeği serpin.
Altı tam olarak pişip üzeri kızarıncaya dek 20 dakika kadar fırınlayın ve servis edin.