5 adet
2 su bardağı yulaf
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
3 muz
1 yemek kaşığı üzüm
3 adet ceviz, ince rendelenmiş
2 adet fındık, ince rendelenmiş
2 adet badem, ince rendelenmiş
2 çimdik tarçın
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Yulafın yarısını rondodan un kıvamına gelinceye dek çekin. Muzları çatal yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice ezin. Sıcak suda yumuşattığınız üzümleri doğrayın. Geniş bir kâseye yulafın tamamını, yulaf kepeğini, muzu, üzümü, cevizi, fındığı, bademi ve tarçını bir kaşık yardımı ile tamamen karışıncaya dek karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kaşıkla x adet kurabiye hamurunu porsiyonlayın ve 15 dakika üzeri kızarıncaya dek fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve sonra servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi bebeklerinize 9. ayı bitirdikten sonra verebilirsiniz. İçerdiği kabuklu kuruyemişler, bebeğinizin çinko ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacak, yulaf ve yulaf unu zengin lif içeriği ile ek gıdaya geçişte sık görülen bir sorun olan kabızlığa iyi gelecektir. Yine kurabiyemizde bulunan ceviz, bebeğiniz için iyi bir omega 3 kaynağıdır. Omega 3, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkıları olan bir besin öğesidir.
UYARI
Besin alerjisi yönünden yüksek riskli bebeklere kabuklu kuruyemişlerin 2 yaş sonrasında başlanması daha uygun olacaktır. Ebeveynlerinden biri veya bir kardeşe besin alerjisi, astım, egzama ve benzeri bir hastalık teşhisi konmuş bebekler yüksek alerji riski taşırlar. Bebeğiniz bu tarifteki kuruyemişleri ilk kez yiyecekse tarifi ilk uyguladığınızda, tek bir kuruyemiş ile uygulayın ve 3 gün bekleme kuralına uyun.