Zencefilli Kurabiye için:
275 gr un
200gr tereyağı
2 çay kaşığı toz zencefil
100 gr pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 çubuk vanilyanın yarısı
Elma için;
4 adet yeşil elma, küp doğranmış
60 gr esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
Karamel Sos:
200 gr esmer şeker
50 gr tereyağı
150 ml krema
Krema için;
250 gr soğuk sıvı krema
2 kapak vanilya özütü
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı mısır nişastası
Fırını 175 dereceye ayarlayın
Unu, tereyağını ve zencefili set üstü mikserin palet aparatı ile kum kıvamına gelinceye dek karıştırın. Sırasıyla şekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı ekleyip 1 dakika daha karıştırın. Hazırlanan hamuru üzerine streç film çekip yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Elmaların üzerine esmer şeker ve tarçın ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alın ve üzeri alüminyum folyo ile kapatın. Fırında 15-20 dakika yumuşayıncaya dek pişirin, folyoyu çıkarın ve 10 dakika da folyosuz pişirin. Daha sonra soğuması için kenara alın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Hamuru buzdolabından çıkartıp 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tezgâhı unlayarak merdane yardımıyla hamuru açın ve demir para büyüklüğünde halkalar çıkartın. Eğer hamur fazla yumuşarsa tekrar buzdolabına atıp sertleşmesi için bekletin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 10 dakika kadar fırında pişirin. Kurabiyeleri kremayı hazırlanmadan önce soğutun.
Karamel sosu hazırlamak için bir sos tavasında esmer şekeri, tereyağı ve kremanın 50 gramını pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek karıştırın. Daha sonra Karıştırmadan karışımın 2-3 dakika boyunca kaynaması sağlayın. Ardından kremanın geri kalanını yavaşça ekleyin. Eklerken karamelin üzerinize sıçramaması için yavaş dökmeniz önemlidir.
Kremayı hazırlamak için, kremayı çırpma teli ile set üstü mikserin içerisine alın ve orta devirde çırpmaya başlayın. Kıvam almaya başladığında vanilyayı ekleyin. Pudra şekeri ile karıştırılmış nişastayı ekleyin. Mikserin çırpma telini tutan bir kıvam aldığında makineyi durdurun. Kremayı sıkma poşetine doldurun.
Sunum kaplarına sırayla krema, karamel, pişmiş elma ve kurabiyeyi ekleyin ve sonra aynı katlar kuplar dolana dek tekrar edin. Üzerine en son soğumuş olan 1 parça kurabiye koyarak servis edin.