MALZEMELER

3 dilim balkabağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal kekik
1 paket Mafaldine makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
8 adet adaçayı, ince dilimlenmiş
10 yemek kaşığı parmesan

YAPILIŞ

Fırını 190 dereceye ayarlayın

Balkabaklarını kabuklarıyla birlikte yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağını ekleyin ve bir fırça yardımıyla sürün. Tuz ve karabiber ekleyin, taze kekiği elinizle parçalayarak üzerine serpin.

Fırına atın ve yaklaşık 15 dakika sonra üzerine alumünyum folyoyla kapatın. Balkabağına bir çatal batırdığınızda yumuşak olduğunu hissedinceye kadar toplamda yaklaşık 1 saat kadar pişirin.

Pişmiş balkabaklarının dış kabuğunu bıçak yardımıyla kesin ve balkabağını pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek rondodan geçirin.

Yüksek bir makarna tenceresinde 2 buçuk litre suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı deniz tuzu atın, makarnayı ekleyin ve karıştırın.

Makarna paketinin üzerinde yazan süreden bir dakika daha az pişirin. Makarnanın suyunu süzmeden önce içerisinde piştiği sudan bir fincan ayırın ve makarnayı süzün.

Geniş bir tavanın içerisine tereyağı ekleyip eritin, adaçayını da ekleyip 30 saniye kadar kızartın. Balkabağını ve 8 kaşık parmesan peynirini ekleyin ve karıştırtarak ısıtın.

Haşlanmış olan makarnayı ve makarna suyunu ekleyip tüm malzeme harmanlanıncaya dek karıştırın. Sıcak olarak servis edin.