1 kg tatlı patates, soyulmuş ve iri küplere bölünmüş
100 ml (1 su bardağı süt)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çimdik muskat
Tuz&Karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 dal adaçayı yaprağı, ince doğranmış
4 yemek kaşığı ceviz, iri parçalar halinde doğranmış
Patatesleri derin bir tencereye alın ve üzerine oda sıcaklığında su ekleyin. Orta ateşte patatesler ezilecek kıvama gelene dek 20-30 dakika kadar pişirin.
Patates ezici veya bir çatalla püre kıvamına gelene dek ezin ve tekrar tencereye alın. Sütü, tereyağını, muskatı ve göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika kadar sütü hafifçe çekene dek pişirin.
Üzeri için servisten hemen önce tereyağını bir tavada eritin ve rengi kahverengine dönene dek 1-2 dakika kadar ısıtın. Yakmamaya özen gösterin. Altını kapatın ve içerisine adaçayını atın. Kavrulmuş cevizleri de ekleyip karıştırın. Sunum tabağına aldığınız tatlı patates püresinin üzerine gezdirin ve servis edin.