4 adet orta/büyük boy patates
2 dal taze kekik
2 dal biberiye
2 çay kaşığı toz paprika
2 çimdik pul biber
Tuz&Karabiber
10 yemek kaşığı zeytinyağı
2 baş sarımsak
Patatesleri kabukları ile beraber yıkayın.Bir tarafından başlayarak şef bıçağı ile ortasına kadar ince dilimler yapın.Bu işlemi yaparken dilimler ne kadar ince derin olursa patates o kadar iyi pişer.Patatesin ortasını fazla geçmeyin ki kırılma olmasın.
Derin bir fırın kabına zeytinyağını,pul biberi,paprikayı ve göz kararı tuzu ve karabiberi ekleyin.Taze otların yarısını kopartıp geri kalanını bütün olarak yağa ekleyin.Tüm baharatı kaşık yardımıyla karıştırın.Patatesleri fırın kabına alın ve baharatlı karışımı elinizle ovarak patateslere yedirin.Sarımsakları ortadan ikiye bölün ve patateslerin yanına ekleyin. Fırın kabının üzerine streç film çekin ve yarım saat oda sıcaklığında bekletin.
Fırını 200-220 dereceye ısıtın.
Sıcak fırına patatesleri atın.Yarım saat sonra fırından çıkartın.Her birinin üzerine açılmış olan aralıklara akacak şekilde fırça yardımı ile 1 tatlı kaşığı tereyağ sürün ve tekrar tuzlayın.Yaklaşık yarım saat daha üzeri altın rengi oluncaya dek fırınlayın.Sarımsaklarla birlikte sıcak olarak servis edin.