6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük soğan, minik küpler halinde doğranmış
6 adet orta boy enginar
1/2 kase bezelye
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
200 ml (1 su bardağı kadar) katkısız veya taze sıkılmış ananas suyu
1/2 çay kaşığı toz şeker
Avokado için:
2 adet olgun avokado
1 adet limonun suyu
1/2 demet dereotu
Zeytinyağını yayvan bir tencereye alıp ısıtın.
İçerisine soğanları ve bir çimdik tuzu ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte aralıklarla karıştırarak soğan iyice yumuşayıncaya dek 15-20 dakika kadar pişirin. Üzerine enginarları, bezelyeyi, sızma zeytinyağının 2 yemek kaşığını, ananas suyunu, göz kararı tuzu ve toz şekeri ekleyin. Tüm malzemenin yarısından biraz fazlasına gelecek kadar kaynar su ekleyin. Kapağı kapalı olarak çatal batırdığınızda enginarın yumuşadığını hissedinceye dek 15-20 dakika kadar pişirin.
Enginarları ve bezelyeleri sunum tabağına alın ve geri kalan yemek suyunu tencere kapağını açıp sos kıvamına gelene dek çektirin ve daha sonra enginarların üzerine gezdirin. Kalan sızma zeytinyağının 2 yemek kaşığını da üzerlerine gezdirin. Enginarları soğuması için buzdolabında en az yarım saat kadar dinlendirin. Avokadoyu soyun, çekirdeklerini çıkartın. Üzerine limon suyunu, göz karari tuzu ekleyin ve çatalla ezin. Enginarların üzerine paylaştırın ve kubbe şekli verin. Avokado pürelerinin yarısına gelecek şekilde dereotu ile kaplayıp servis edin.
*Not: Avokadonun kararmaması için servisten en fazla 1 saat önce hazırlayın.