350 gr dana veya kuzu az-orta yağlı kıyma, çift çekilmiş
1 organik yumurta
2 yemek kaşığı tam buğday bayat ekmek kırıntısı
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı maydanoz dereotu karışımı
2 çimdik tatlı pul biber
2 çimdik kuru kekik
1 çimdik kuru nane
Pişirmek için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bütün malzemeleri derin bir kâseye alın. Elle homojen bir kıvam alıncaya dek yoğurun. Yaklaşık 1-2 dakika boyunca yoğurmak yeterli olacaktır. Aksi halde yoğrulma süresi uzadıkça et sertleşecektir.
Hazırladığınız köftelerden parçalar kopartıp iki elinizle top şekli verin ve üzerine bastırarak yassı bir hale getirin. Yaklaşık 12 adet köfte elde edeceksiniz. Köfteleri pişirmeden önce 2-3 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonrası için saklamak istediğiniz köfteleri üçerli olarak streç filme sarıp buzluğa atabilirsiniz.
Pişireceğiniz köfteler için tavaya tereyağını ekleyin ve eritin. Köftelerin her iki tarafı da altın rengi oluncaya dek 3-4 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi bebeklerinize 8. ay itibarı ile verebilirsiniz. Kırmızı et, hızla büyüyen bebeğiniz için mükemmel bir protein ve demir deposudur. Özellikle demir eksikliği anemisi olan bebek ve çocukların menülerinde haftada en az 3-4 öğün kırmızı ete yer verilmesi gerekir. Anne köftesini bebeğinize parmak gıda olarak da sunabilirsiniz.