Avokado doğru kullanıldığında çok lezzetli ve sağlıklı bir meyve, tam tadında olabilmesi için avokadonun olgun olması gerekir. Tek başına fazla yağlı ve ağır gelebilir, ama bolca limon ve tuzla buluştuğunda lezzeti hiç ummadığınız kadar farklılaşıyor.
Aşağıdaki adımları takip ederek basit bir ön hazırlıkla avokadolarınızı salatalara ekleyebilirsiniz.
Avokadoyu elinize alın ve fazla bastırmadan bıçağınızla, ortasındaki çekirdeğe değecek şekilde tam tur meyveyi ortadan ikiye kesin. İkiye ayrılan meyvenin ortasındaki iri kahverengi çekirdeğe bıçağınızla vurun ve içerisinden çıkartın. Eğer avokadonuzun çekirdeği içinden rahatça çıkmıyorsa yeterince olgunlaşmamış demektir.
Avokadonun yarısını elinize alın. Bıçağınızla meyvenin kabuğunu kesmeyecek şekilde öncelikle soldan sağa eşit kesikler ardından yukarıdan aşağıya eşit kesikler atın.
Bir yemek kaşığı yardımıyla kesmiş olduğunuz avokadonun içini kabuğundan ayırın.
Küpler haline getirdiğiniz avokadoların üzerine kararması için hiç vakit kaybetmeden bolca limon sıkın ve ince kaya tuzu serpip salatanızın üzerine ekleyin. Avokado limon sıkmanıza rağmen bir süre sonra kararacaktır. Bu sebeple bu meyveyi kullanmadan hemen önce soyup, hazırlayıp servis etmeniz gerekmektedir.