4 dilim ekşi maya ekmek
2 adet olgun avokado
1 limonun ince rendelenmiş kabuğu ve suyu
2 çimdik çörek otu
2 çimdik pul biber
Üzerine gezdirmek için zeytinyağı
Bir ızgara tavasını orta ateşte ısıtın.
Ekmeklerin üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serperek ısınmış olan tavaya koyun ve iki tarafı da altın rengi olana dek 2-3 dakika kızartın.
Avokadoyu bıçakla ortadan ikiye bölün. Ortasındaki çekirdeği bir kenara ayırın ve kabuklarını soyun. Her parçayı tekrar ikiye bölün. Bıçak ile üst kısımdan ayrılmayacak şekilde dörtte bir olan parçaları dilimleyin ve üzerine limon suyu sıkın.
İki parça avokadoyu hazırlanmış olan bir dilim ekmeğin üzerine dilimleri hafifçe aralayarak koyun. Üzerine çörek otu, limon kabuğu, limon suyu, pul biber ve tuz gezdirin. Aynı işlemi diğer ekmekler içinde tekrar ederek servis edin.