MALZEMELER

1 büyük su bardağı kırmızı mercimek
1 büyük su bardağı ince kısırlık bulgur
1 büyük soğan,çok küçük küplere halinde doğranmış
100 ml zeytinyağı
2,5 dolu yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz sapı,ince doğranmış
Arzuya göre ince doğranmış taze soğan
Avokado için:
1 avokado
1 limonun suyu
2 çimdik tuz
2 çimdik pul biber
Servis için:
Yedikule Marul
Limon
Nane yaprakları
Çeri Domates

YAPILIŞ

Mercimeği yıkayın ve derin bir tencere alın. Üzerini 2-2,5 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin ve orta ateşte dibinin tutmaması için sık aralıklarla karıştırarak tüm suyunu çekene dek pişirin. Bu aşamada mercimek tamamen pişmekten dağılmış ve püre kıvamında olmalıdır. Altını kapatın ve ince bulguru ekleyip karıştırın. Kapağını kapatın ve bulgurun şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.

Bu sırada bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve soğanları devamlı karıştırarak hafifçe renkleninceye dek pişirin. Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana dek 1-2 dakika daha pişirin. Soğanlı karışımı mercimekli karışımın üzerine dökün ve kaşıkla karıştırın. Karışım ılınınca tüm karışımı salçanın tamamen dağılması için iyice yoğurun.

Tamamen soğuyunca maydanozu ve arzuya göre taze soğanı ekleyin ve homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Sunum tabağına yedikule marulları dizin. Mercimek köfteyi elinizle sıkarak şekillendirin ve üzerlerine dizin.

Avokadoyu soyun ve dilimleyin. Üzerine limon suyunu dökün. Tuzu ve pul biberi serpin.Tabağın kenarlarına avokadoyu ve limon dilimlerini dizin. Nane yaprakları ve çeri domateslerle süslendikten sonra servis edin.