2 adet tam buğday lavaş
4 parça kıvırcık marul
1 adet domates, dilimlenmiş
1 adet avokado, dilimlenmiş ve üzerine limon sıkılmış
4 büyük dilim kaşar peyniri
Sos için;
2 büyük kutu ton balığı, yağı süzülmüş
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yabanturpu sosu
1 çay kaşığı dijon hardal
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Sos malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Düz tabanlı bir tavayı ısıtın. Lavaşların iki tarafını da 30’ar saniye ısıtın.
Sıcak iki lavaşın birer tarafına ton balıklı sosu paylaştırın ve yayın. Marul, domates, avokado ve peyniri lavaşların orta kısmına uzunlamasına dizin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin.
Lavaşların iki yanından kapatarak geniş bir dürüm haline getirin. Maydanoz ve misket limonuyla süsleyerek servis edin.