MALZEMELER

220 gr un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
150 gr toz şeker
50 gr badem unu
100 gr kabuklu badem
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü

YAPILIŞ

Fırını 170 dereceye ayarlayın

Unu, kabartma tozunu, tuzu bir kapta eleyin. Ardından toz şekeri, badem ununu ve bütün bademleri karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın. Başka bir kapta yumurtaları, vanilya özütü ile birlikte çırpın.

Kuru malzemenin ortası açın ve yumurtalı karışımı öncelikle bir spatula yardımı ile malzemeye ekleyin, kıvamı sertleşmeye başladığında spatuladaki malzemeyi sıyırın ve elle karışımı bir kurabiye hamuru kıvamına getirin. Tezgâhı kurabiye hamurunu açmak için unlayın.

Hamur ikiye bölün ve elle yuvarlayarak 28 cm uzunluğunda eşit kenarlı iki hamur parçası hazırlayın. Hazırlanan hamur u yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinde fırında 30 dakika pişirin. Piştikten sonra soğutmak için bir tel üzerine alın. Tamamen soğuması için bekleyin. Bu sırada fırının sıcaklığı 150 dereceye düşürün.

Soğumuş olan hamuru verev şekilde ortalama 1 buçuk cm kalınlığında tırtıklı bir ekmek bıçağı ile kesin. Hazırlanan kurabiyeleri tekrar fırın tepsisine dizin. 30 dakika daha fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis edin.