MALZEMELER

2 su bardağı pişmiş nohut
2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tütsülenmiş toz paprika
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı sumak
1 çimdik tuz
1 çimdik karabiber

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ayarlayın

Nohutları iyice kurulayın. Bir kapta sıvıyağı, sarımsağı, baharatları, tuzu ve karabiberi karıştırın. Nohutları, baharatlı karışıma bulayın ve her tarafını bu karışımla karıştırarak kaplayın.

Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırlanan nohutları araları boşluk kalacak şekilde tepsiye yayın.

Fırında 25 dakika kadar fırınlayın. Nohutları 10’ar dakika arayla karıştırmak daha çıtır çıtır olmasını sağlayacaktır. Hazırladığınız nohutları atıştırmalık olarak veya çorbalarda kruton yerine kullanabilirsiniz.