MALZEMELER

2 yemek kasığı balkabağı püresi
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 çimdik muskat
1/4 çay kasığı tarçın
1/4 çay kaşığı toz zencefil
2 kahve fincanı süt
1 kapak vanilya özütü
2 shot espresso
Süslemek için:
Krema, çırpılmış
Tarçın çubuğu
Toz tarçın

YAPILIŞ

Balkabağı püresini, şekeri ve baharatları küçük bir sos tavasında, tüm malzeme iyice ısınıp balkabağı yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Daha sonra içerisine süt ve vanilya özütünü ekleyin. Süt kaynama noktasına gelinceye dek ısıtmaya devam edin. Tüm karışım ısındıktan sonra altını kapatın ve taze olarak hazırladığınız espressoyu içerisine ekleyin.

Hazırladığınız Balkabaklı ve baharatlı latteleri uzun servis bardaklarına alın ve üzerilerine krema ile servis edin. İsteğe göre tarçın çubuğu ve toz tarçın ile süsleyip servis edin.