Annem çocukluğumda bana yemek hazırlarken yemeğin içerisine koyacağı eti gidip kasaptan taze olarak alırmış. Ne yazık ki günümüzde yoğun çalışan anneler için bu sadece güzel bir anı olmaktan öteye geçemiyor. Hazırlayacağınız öğünleri pratikleştirmek ve mutfakta kalma sürenizi azaltmak için kasabınıza, bebeğiniz ve çocuğunuz için et hazırlatırken aşağıdaki küçük önerileri takip edip işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
Kuzu veya dana kıymanızı yağsız olarak iki kez çektirin ve 6.aydan başlayarak 35 gramlık paketler yaptırın. Ben en fazla 15 paket yaptırıyorum. Böylece iki hafta içerisinde bu eti tüketmiş oluyorum. Bebeğiniz büyüdükçe miktarı 40, 45, 50 gram olacak şekilde arttırabilirsiniz. Bebeğinizin ilk ete başlayacağı aya ve porsiyon başına kullanacağınız et miktarına lütfen doktorunuzla birlikte karar verin.
Kuzu veya dana kıymanızı porsiyonluk paketlere böldürürken bir pakette aynı kıymadan ayrıca 250 gram kıyma hazırlatın. Bu kıyma ile köfte hazırlayıp yaklaşık 15-18 porsiyon yapın ve üçerli olarak köfteleri paketleyerek buzluk kısmına kaldırın. Böylece elinizin altında ev yapımı anne köftesi her zaman hazır olacak. Köfteleri kullanmadan önce buzluktan buzdolabı kısmına çıkartın ve pişirmeden önce burada buzunun çözülmesini sağlayın.
Eğer pirzola hazırlatmak isterseniz dış kısmında kalan yağlı ve çocuklar yerken koparması zor olan kısmı kasabınıza temizletin. İki veya üçerli olarak paketletin. Böylece buzdolabından çıkardığınızda arzu ettiğiniz porsiyon hazır olacaktır. Pişirmeden önce aynı köftede uyguladığınız çözdürme işlemini yapın. Kuzu inciği ve organik tavuğu da kasabınıza porsiyonluk olarak hazırlatıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz.