Köfteler için;
1 dilim somon, temizlenmiş, kılçıksız ve derisiz
1 tatlı kaşığı tam buğday unu
1 adet taze soğan, ince doğranmış
2 dal dereotu, ince doğranmış
1 adet yumurta
Sos için;
3 yemek kaşığı süzme ev yoğurdu
Yarım dal taze soğan, ince doğranmış
2 damla limon suyu
2 dal dereotu, ince doğranmış
Somunu bıçakla iri küplere bölün ve kıyma kıvamına gelinceye dek rondodan çekin. Geniş bir kâseye somonu, taze soğanı, limon suyunu, dereotunu, tam buğday ununu ve bir çimdik karabiberi ekleyin.
Yumurtayı ayrı bir kâsede tel çırpıcıya çırpın ve somonlu karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurun ve üzerine streç film çekin. Buzdolabında yarım saat kadar dinlendiririn. Buzdolabından çıkardıktan yuvarlak ve tombul köfte şekli verin.
Düz bir tavanın içerisine zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Köfteleri tavaya ekleyin ve iki tarafını da altın rengi oluncaya dek yaklaşık üçer dakika pişirin.
Sosunu hazırlamak için, dereotu ve taze soğan doğrayıp, yoğurt ve limon suyu ile karıştırın. Hazırlamış olduğunuz köftelerle birlikte servis edin.
Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.
Bu tarifi bebeğinize için 9. aydan sonra pişirebilirsiniz. Somon, içerdiği yüksek omega 3 ‘den dolayı bebeğinizin zihinsel gelişimi için çok önemli. 9. ay sonrası haftada en az 2 porsiyon balık tüketilmesi uygun olacaktır.