MALZEMELER

1 adet köy tavuğu
2 dal biberiye, ince doğranmış
5 diş sarımsak, soyulmuş ve ezilmiş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun kabuğu, ince rendelenmiş
1 adet kırmızı soğan, kalın dilimlenmiş
Tuz ve Karabiber
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limon, ortadan ikiye bölünmüş

YAPILIŞ

Fırını 200 dereceye ısıtın.

Tavuğu yıkayın ve iyice kurulayın. Biberiyeyi, 2 diş sarımsağı, zeytinyağını ve limon kabuğunu bir havana alın ve 1-2 dakika kadar ezin. Soğanı bir döküm tencerenin veya fırın kabının altına dizin. Üzerine tuz, karabiber ve ayçiçek yağının 1 yemek kaşığını gezdirin. Tavuğu soğanın üzerine yerleştirin. Üzerine ayçiçek yağının kalanını dökün ve heryerine değecek şekilde ovun. Tuzu ve karabiberi üzerine heryerine gelecek şekilde serpin. Biberiyeli karışımı tavuğun üzerine ovarak eşit bir şekilde yayın.

Tavuğun gögüs kısmındaki derisini parmaklarınızla hafifçe ayırın ve derinin altına tereyağını iterek yayın. Limonun yarısını ve 2 diş sarımsağı tavuğun içerisine atın. Kalan limonu ve sarımsağı da tencerenin içerisine atın.

Tavuğun büyüklüğüne göre 1 saat ile 1saat 40 dakika arası üzeri altın rengi olana dek pişirin. Benim tavuğum oldukça besili ve köy tavuğu olduğu için 1 saat 40 dakikada pişti. Fırından çıkarttıktan sonra 15 dakika dinlendirin ve servis edin.