MALZEMELER

Relish için;
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan, piyazlık doğranmış
3 dal taze kekik
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
2 adet kırmızı dolmalık biber, jülyen doğranmış
2 adet sarı dolmalık biber, jülyen doğranmış
2 adet kapya biberi, jülyen doğranmış
1 çay kaşığı toz paprika
1 çimdik kırmızı pul biber
100 ml beyaz şarap sirkesi
2 parça somon fileto dilimi

YAPILIŞ

Bir tavaya zeytinyağının yarısını ekleyin. Zeytinyağı ısınınca soğanı, kekiği, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte arada karıştırarak tüm malzemeleri 7-8 dakika kadar soteleyin.

Daha sonra üzerine bütün biberleri ekleyin ve tekrar tuz ve karabiber serpin. Paprikanın yarısını ve pul biberi de ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar bu şekilde tüm malzemeyi iyice yumuşayıncaya dek pişirin.Malzemeler yumuşadıktan sonra sirkeyi ekleyin. Kokusu çıkınca altını kapatın ve kenara alın.

Somonların üzerine zeytinyağının geri kalanını gezdirin. Üzerine tuz, karabiberi ve paprikayı serpin ve bir fırça ile tüm malzemeyi somonun her yerine değecek şekilde yayın.

Bir ızgara tavasını iyice ısıtın. Önce tavaya derili kısmı gelecek şekilde balığı ekleyin. Derisi çıtır çıtır olana dek 5 dakika kadar pişirin. Balığı çevrin ve diğer tarafını da 2 dakika kadar pişirin.
Tabağa relishi yerleştirin. Relish’in üzerine somonu yerleştirin. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis edin.