MALZEMELER

150 gr siyah kuvertür çikolata
150 gr tereyağı
3 yumurta sarısı, çırpılmış
50 gr un
90 gr toz şeker
Kalıplara sürmek için ekstra tereyağı
Taze çilek sos için
15 adet çilek
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
3-4 damla limon suyu
1 yaprak taze nane
Servis için
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
2 yemek kaşığı vanilyalı dondurma

YAPILIŞ

Fırını 180 dereceye ayarlayın

Bir tencerenin içerisine kaynar su ekleyin ve üzerine bir cam kase koyarak benmariyi hazırlayın. Tencerenin içerisindeki suyun cam kaba değmemesi gerekmektedir. Çikolatayı incecik doğrayın ve tereyağı ile birlikte benmaride eritin, soğuması için kenara alın.
Yumurtaları soğumuş karışıma ekleyin. Unu bir kaba eleyin ve şeker ile birlikte karışıma yedirin. Kalıpları önce tereyağlayın ardından unlayın. Karışımı kalıba dökün ve fırında 10 dakika kadar pişirin. Kekleri kalıptan çıkartmadan önce 1-2 dakika hafifçe soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

Taze çilek sosu hazırlamak için çileklerin yeşil kısımları bıçak yardımı ile kesin. Pudra şekeri, limon suyu, nane yaprağı ve çileği bir rondo da karışım pürüzsüz olana dek çekin. Fıstık ve dondurmayla servis edin.