MALZEMELER

600 gr bamya, tepesi huni şeklinde soyulmuş
1 ayda çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz seker
2 adet ortaboy soğan, yarım ay şeklinde doğranmış
500 gr cherry domates, ikiye bölünmüş
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 limonun suyu

YAPILIŞ

Bir cam kaseyi soğuk su ile doldurun, içine bir çimdik tuz atın ve yarım limonun suyunu sıkın. Bamyaları limonlu suyun içerisine atın ve yarım saat kadar bekletin.

Bir tencereye zeytinyağının yarısını ve soğanları ekleyin. Üzerine tuz ve toz şekerin yarısını ilave edin, karıştırın ve kapağını kapatın. Soğanları altın rengi olana dek aralarda karıştırarak 15 dakika kadar pişirin.

Pişmiş soğanları kenara alın. Tencereye zeytinyağı ekleyin, üzerine domatesleri ekleyerek 2 dakika kadar soteleyin ve salça ekleyin. Kokusu çıkıncaya kadar pişirmeye devam edin. Domateslerin üzerine suyu süzülmüş bamyaları dizin. Üzerine şeker ve tuz serpin ve yarım limonun suyunu sıkın. En üste hazırlanmış soğanları ekleyin. 1 çay bardağı kaynar suyu yemeğin üzerinde yavaşça gezdirin.

Yemeğin üzerine tencerenin içine sığacak şekilde bir tatlı tabağını ters kapatın. Bamyaların büyüklüğüne göre 15-20 dakika kadar kısık orta ateşte pişirin.

Yemek tencerede soğuduktan sonra bir servis tabağına tencereden ters çevirerek ılık veya buzdolabında soğutulmuş olarak servis edin.