2 adet pancar
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz&karabiber
2 dal kekik
1/6 lahana, incecik doğranmış
2 adet havuç, iri rendelenmiş
6 yemek kaşığı elma sirkesi
2 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı balzamik sirke
1 adet limon suyu
3 yemek kaşığı kuru üzüm
2 silme yemek kaşığı chia tohumu
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
2 parça aliminyum folyo içerisine birer adet pancar koyun. Üzerlerine biber tatlı kaşığı zeytinyağını gezdirin. Göz kararı tuz ve karabiber ekleyip kekik dallarını koyun ve folyoları sıkıca kapatın. Fırın tepsisine koyun ve yumuşayıncaya kadar 1 saat- 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra soyun, rendeleyin ve bir kaseye alın.
Ayrı bir kaseye lahanayı ve havucu alın. Üzerine elma sirkesini ve tuzu ekleyin. 1-2 dakika kadar elinizle iyice tüm malzemeleri ovun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin. Servis yapmadan önce lahanalı karışıma, pancarları, balzamik sirkeyi, limon suyunu ve üzümleri ekleyin. Homojen bir renk alana dek iyice karıştırın. Üzerine chia tohumu serptikten sonra servis edin.