MALZEMELER

12 Adet
240 gr erimiş tereyağı
80 gr ceviz
380 gr un
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
50 gr pudra şekeri
Yarım vanilya çubuğu
80 gr çikolata damlası
1 çimdik tuz
Süslemek için pudra şekeri

YAPILIŞ

Fırını 180 dereceye ısıtın.

Tereyağını bir sos tavasında eritin ve tamamen soğutun.Cevizi kuru bir tavada yaklaşık 3-4 dakika kadar devamlı karıştırarak kavurun. Kenara alıp cevizleri soğutun ve bıçakla iri parçalara bölün.

Unu, kabartma tozunu, tarçını, pudra şekerini bir kaba eleyin, set üstü mikserin haznesine koyun, palet aparatını takın ve karıştırın.

Makine karıştırmaya devam ederken erimiş, soğumuş tereyağını ve vanilya çubuğun iç tanelerini ekleyin. Hamur palet aparatının etrafında toplanmaya başladığında makineyi durdurun. Çikolata ve ceviz ekleyin, homojen bir kıvam alana dek karıştırın ve makineyi durdurun.

Ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralarında üçer santim boşluklar olacak şekilde dizin. Fırında üzeri çatlayıp altı sertleşinceye dek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.