MALZEMELER

230 gr eritilmiş soğutulmuş bitter çikolata, ince doğranmış
35 gr un
65 gr kakao
10 gr kabartma tozu
1 paket toz vanilya
140 gr oda sıcaklığında tereyağı
75 gr esmer şeker
2 yumurta
80 gr süt
Kurabiyeleri Kaplamak İçin:
Pudra şeker
Beyaz şeker

YAPILIŞ

Çikolatayı aralarda karıştırarak benmari usulü eritin. Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika kadar soğutun. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı bir kaba eleyin. Tereyağı ve şekeri set üstü mikserin palet aparatı ile 2-3 dakika kadar iyice kabarıncaya dek çırpın. Makine çalışırken birer birer yumurtaları ekleyin. Ardından yavaşça ılınmış olan çikolatayı ekleyin.

Çikolata tamamıyla karıştıktan sonra sütü de ekleyin ve tüm malzemeyi 30 saniye kadar karıştırın. En son unlu karışımı da ekleyin. Hamur kıvamı alınca makineyi durdurun.

Makinenin palet aparatını çıkartın ve haznenin üzerine süreç film çekin. Cıvık kıvamlı olan hamurun en az 2 saat buzdolabında dinlenmesi gerekmektedir.

Fırını 175 dereceye ayarlayın

Dinlenen hamurdan küçük toplar yapın ve elinizde yuvarlayın. Topları önce beyaz toz şekere ardından da pudra şekerine bulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Fırında üzerleri çatlayıncaya dek pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında kek gibi yumuşak olmalıdır. Soğuduklarında dışı hafif sert, içi de yumuşak olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin.