1 paket çilek
300 gr doğranmış çikolata
200 gr antep fıstığı
200 gr badem
200 gr fındık
Çikolatayı benmari usulü eritin. Spatula yardımıyla 1 dakika kadar karıştırarak soğutun. Çilekleri kurulayın. Çikolatayı uzun bir bardağa veya kaba dökün. Çilekleri yeşil kısmından tutup çikolataya batırın ve fazla kalan çikolatanın akması için havada birkaç saniye bekletin.
Sonra isteğe göre kıyılmış badem, fındık veya antep fıstığına bulayın. Hazırladığınız çilekleri yağlı kâğıt serilmiş bir tepsinin üzerine dizin. Yarım saat kadar soğuması için bekletin. Çikolata sosla süslediğiniz tabağa alın. Çilekli çikolatanın dayanma süresi maksimum 1 gündür. Servis etmeden önce hazırlamanız tavsiye edilir.