MALZEMELER

100 gr kuşbaşı dana eti, yağsız
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım soğan, küp doğranmış
1 adet kabak, küp doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet patlıcan, dışı soyulmuş ve küp doğranmış
1 adet yeşil biber, küp doğranmış
1 adet kırmızı biber, küp doğramış
2 adet domates
1 su bardağı et suyu
Karabiber
Maydanoz

YAPILIŞ

Eti bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile 10 dakika kadar haşlayın. Etin suyu kenara alın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, içerisine soğanı ve haşlanmış eti ekleyin.

2-3 dakika kadar kavurun. Kabağı, sarımsağı, patlıcanı ve biberleri tencereye ekleyin, yumuşayıncaya dek 3 dakika daha kavurun.

Üzerine domatesi, et suyunu, karabiberi ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin. Üzerine maydanoz ekleyin ve karıştırın. Sıcak olarak servis edin.

Ece Zaim tarafından yazılan tarif, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Çakır (guncelanne) tarafından onaylanmıştır. Elif Hanım’ın ayrıca bu tarifle ilgili notu aşağıda yer almaktadır.

Bir yaş sonrası çocuklar için uygundur. Özellikle 1-3 yaş çocuk beslenmesinde et grubu besinlere(tavuk-balık-kırmızı et) en az bir öğün yer vermemiz, hızla büyüyen vücutlarının protein ihtiyaçlarını karşılayabilmek açısından oldukça önemli.